Team maakt een groupselfie tijdens de WhatsApp Experience: de Kunstroute Leiden 2.0
Kunstroute Leiden: het uitje voor de kunstliefhebber

Museum de Lakenhal in Leiden is wegens restauratie en uitbreiding gesloten tot het voorjaar van 2019, maar de organisatie zit zeker niet stil. Zo kun je dit weekend tijdens Lowlands terecht in de Animation Booth, een levensgroot decor waarbij het lijkt alsof je je bevindt in een kunstwerk uit de collectie van het museum. In september is Museum de Lakenhal hoofdorganisator van Kunstroute Leiden.

Op 22 en 23 september kunnen kunstliefhebbers tijdens Kunstroute Leiden het werk van 155 professionele kunstenaars bewonderen. Tijdens deze 24e editie wordt op 76 locaties schilderwerk, keramiek, fotokunst en meer tentoongesteld en krijg je zelfs een kijkje achter de schermen. Mocht je verliefd worden op een kunstwerk, trek dan de betrokken kunstenaar aan zijn jasje. Tijdens de Kunstroute Leiden ben je namelijk ook in de gelegenheid om werk direct aan te kopen.

WhatsApp Experience: Kunstroute Leiden 2.0

Is de schoonheid van de Leidse binnenstad je niet ontgaan en wil je meer zien na de Kunstroute? De parels van Leiden ontdek je pas echt met een WhatsApp Experience! De WhatsApp Experience is een soort Kunstroute Leiden 2.0. Je wordt als kunst- en architectuurliefhebber langs de meest bijzondere plekken van de stad geleid. Je krijgt de opdracht om goed om je heen, naar boven en naar onder te kijken, waardoor je grappige, mooie of rare details ontdekt. Heb je de zogenaamde ‘fotolocatie’ gevonden? Dan maak je daar een groupselfie van jou en je team en stuur je deze via WhatsApp naar de instructeur van Stad Unique. Wordt de foto goedgekeurd? Dan krijg je een volgende uitdagende opdracht.

Aan het eind van de (maximaal) 3 uur durende stadswandeling ben je op plekken geweest waar je normaal gesproken straal voorbij was gelopen en heb je de mooiste plaatjes vastgelegd. En het leukste is: het kan niet alleen in september, maar het hele jaar door!

Wil je meer informatie over de WhatsApp Experience? Klik dan hier.