Een man en vrouw lachen tijdens hun actieve date.
Top 5: Actieve dates waar je blij van wordt!

De eerste date is achter de rug en er was toch echt een klik. Reden genoeg voor een tweede date! Maar wat doe je op een tweede date? Worden het weer drankjes in de kroeg, een etentje of gaan jullie voor een actieve date? Actieve dates zijn leuk en ze geven je een goed beeld van elkaar. Is hij of zij nog steeds zo leuk als jullie moeten samenwerken bijvoorbeeld? Jullie kunnen elkaar verrassend verbazen met kennis en creativiteit of misschien springt de echte vonk wel over als jullie foto’s maken tijdens jullie actieve date.

Voor alle vrijgezellen onder ons die toe zijn aan een unieke date-ervaring, hier onze top 5 actieve dates. Echt een keer proberen!

1. Stad Unique citygame

Er is altijd wel een stad in de buurt waar je een Stad Unique citygame kunt spelen. Een low budget stadswandeling met een modern en grappig spelelement. Afhankelijk van de citygame, lossen jullie een mysterie op, vinden jullie de juiste route of kraken jullie een code. Er moet tijdens deze stadswandeling niet alleen gepuzzeld worden, snelheid is ook belangrijk. Al wandelend langs de mooiste plekken in de stad komen jullie voorbij de spellocaties. Hier krijg je een opdracht of vraag. Als je deze goed beantwoordt, krijg je een aanwijzing. Hoe meer locaties je afgaat, hoe meer aanwijzingen je dus krijgt! Alle communicatie verloopt via WhatsApp, dus willen jullie even stoppen voor een kopje koffie of een kus, dan is er niemand die er last van heeft ­čśë

2. Museum

Om te beginnen is een museumbezoek ideaal voor de niet-praters onder ons. Het is namelijk helemaal ok├ę om even niks te zeggen als je naar een schilderij staat te kijken! Maar ondanks dat zal het je verassen hoeveel je van elkaar te weten komt. Al die kunstwerken geven je “voer” om over te praten. Je stelt elkaar vragen waar je tijdens een etentje misschien niet op gekomen was, zoals: ‘denk jij dat ufo’s bestaan, heb jij ooi een dierbare verloren of in welke tijd had jij ook wel willen leven? Word je al enthousiast van onze Actieve Dates?!

3. Boottochtje

Het kan natuurlijk zijn dat je onze eerste twee Actieve Dates wel leuk vindt, maar niet goed ter been bent. Tijdens een boottochtje zie je een heleboel, maar kun je lekker blijven zitten of een beetje heen en weer schuifelen. Gelukkig hebben we in Nederland meer dan genoeg rivieren en hoef je dus nooit ver te reizen naar de betreffende opstapplaats.

4. Dierentuin

Als je kids hebt kom je waarschijnlijk nog regelmatig in de dierentuin, maar hoe leuk is het om een keer naar de aapjes te kijken met je date?! En voor de kinderloze vrijgezellen: wanneer kom jij nou nog in de dierentuin?! Wandel samen door de vlindertuin, sta zij aan zij tussen de haaien in het aquarium en lach om de waggelende pingu├»ns. Als jullie nog wat onwennig zijn, is het ijs nu vast en zeker gebroken. Een dierentuinbezoek is een actieve, maar relaxte date, Wil je iets meer spanning? Boek dan een WhatsApp Experience in de Zoo en ga samen opzoek naar de bijzondere dieren en plekken in het park. Eenmaal gevonden, steken jullie de koppies bij elkaar om een selfie te maken. Zullen dit de eerste foto’s (tussen de leeuwen en apen) van jullie relatie zijn?!

5. Dansen

Duik een leuke tent in en ga lekker een avondje dansen. Ga niet naar een festival, want hier koop je kaarten voor de hele dag. En mocht je tweede date nou toch tegenvallen, dan is het lastig om eerder af te haken. Tijdens een avondje dansen kun je het zo laat maken als je zelf wilt. Heb je een beetje last van zenuwen dan is dit de beste keuze van de actieve dates. Door de beweging komen je schouders wat losser te zitten en je hoeft iets minder te praten als jullie op de dansvloer staan. Je kan samen lekker gek doen en je hebt redenen om elkaar een beetje aan te raken.