Team geeft elkaar een high five tijdens een dagje uit Arnhem
Dagje uit: Arnhem

Arnhem is een prachtige, levendige stad voor jong en oud. Arnhem heeft een groen en heuvelachtig landschap. Er zijn diverse wijken waar je alleen kunt komen als je even van je fiets afstapt, en de rest van de bult oploopt. Tegen het centrum aan ligt het Sonsbeekpark. Een groen park van maar liefst 67 hectare groot en ook weer met grote hoogteverschillen. Wandel door de Steile Tuin of geniet van het uitzicht vanaf de Stadsvilla. Een leuk dagje uit Arnhem is zo gevonden. Het hele jaar door wordt er van alles in het park georganiseerd, zoals Sonsbeek Theateravenue in augustus en de Sonsbeekmarkt op iedere eerste zondag van de maand.

Op zoek naar een indoor dagje uit Arnhem? De stad heeft meerdere bioscopen, waaronder de grote Pathé bioscoop en het Focus Filmtheater. En sinds dit jaar kun je in de Eusebiuskerk omhoog met een panoramalift. Op 63 meter hoogte maak je een stop en bekijk je vanaf de glazen balkons het uitzicht over de stad en de gerestaureerde toren. Je moet geen hoogtevrees hebben, want zelfs de vloeren zijn van glas!

Een dagje uit Arnhem: genoeg verrassingen!

De Stad Unique Citygames brengen je naar verrassende bezienswaardigheden en de mooiste plekken van de stad. Een Citygames is een goedkoop dagje uit Arnhem. Arnhem ontdekken tijdens de WhatsApp MoordtochtMollenstreek of bijvoorbeeld Levend Ganzenbord doe je al vanaf €7,50 per persoon. Tijdens deze speurtochten word je langs kunst, bijzondere gebouwen en grappige plekken geleid. Tijdens de (maximaal) drie uur durende wandeling maak je op iedere “fotolocatie” een groupselfie en stuur je via WhatsApp naar de instructeur van Stad Unique. Dit zorgt voor bijzondere en vaak hilarische beelden en natuurlijk een mooie vastlegging van je dag.

Bereikbaarheid

Je ‘Dagje uit Arnhem’ begint al bij het mooie Station Arnhem Centraal. Er werd bijna 20 jaar gewerkt aan het ontwerp, en de bouw van dit indrukwekkende stationsgebouw. Het gebouw maakt gebruik van de natuurlijke hoogteverschillen in de stad, waardoor het uit meerdere lagen bestaat. Met veel lichtinval, diverse eettentjes en 2 piano’s (waar regelmatig op gespeeld wordt), is dit een comfortabel station waar je ontspannen je reis begint of eindigt. Dagelijks passeren meer dan 65.000 mensen dit gebouw om hun trein of bus te halen. Je vindt er ook een grote fietsenstalling met ov-fietsverhuur, diverse winkeltjes en eettentjes. Onder het gebouw bevindt zich een grote parkeergarage waar je na 18:00 uur parkeert voor €0,50 per uur. Een leuke meevaller voor als je ’s avonds in een van de vele restaurantjes gaat eten of lekker uit je dak gaat bij poppodium Luxor Live. Dus…of je nou een hele nacht gaat of alleen een dagje uit, Arnhem is wat ons betreft een aanrader!