Een rij van lachende vrouwen tijdens Vriendinnendag
5 Tips voor een vriendinnendag in de herfst

Wat hebben we een geweldige zomer gehad! Zo veel droge, zonnige dagen met gezellige uitstapjes in Nederland. Eindeloos wijntjes drinken op het terras met onze vriendinnen, non stop kletsen en vooral zorgeloos genieten. Vriendinnendagen om nooit te vergeten! Volgende week vrijdag, op 21 september, begint de herfst. Nog een paar dagen met je koppie in de zon, straks verdwijnen de terrastafels en -stoelen weer van de pleinen. De jassen blijven aan, de sjaals gaan om en de bikini’s komen de kast even niet meer uit. Voor iedereen die nog even geen zin heeft in thee-dates met de girls, hierbij onze 5 beste tips voor een Vriendinnendag in de herfst!

Vriendinnendag tip 1: Levend Ganzenbord

Roep je vriendinnen bij elkaar, want jullie gaan een stad verkennen, zoals alleen ganzen dat kunnen! Geloof me, dit is alles behalve suf. Je hebt de keuze uit 38 steden in Nederland en België, dus Vriendinnendag groepsapp aanmaken en stemmen maar!

Een rij van lachende vrouwen tijdens Vriendinnendag
Vriendinnendag: Levend Ganzenbord Breda

Tijdens Levend Ganzenbord worden jij en je vriendinnen begeleid via WhatsApp. Terwijl jullie samen door de stad wandelen, stuurt de instructeur jullie vragen, opdrachten en aanwijzingen. Onderweg kun je lekker blijven beppen en kun je zelfs nog een korte stop maken om een drankje te doen (ganzen hebben ook dorst!). Je wordt langs de mooiste bezienswaardigheden en verrassende plekken geleid en leert zo de stad spelenderwijs kennen. Je krijgt regelmatig een foto-opdracht, dus na afloop heb je genoeg hilarische foto’s om in te lijsten!

Prijs: vanaf € 7,50 p.p.
Waar: in 38 steden
Bekijk: Vriendinnendag Levend Ganzenbord

Vriendinnendag tip 2: Bakken en roddelen!

Tijdens Heel ons Dorp Bakt! kun je ongegeneerd roddelen terwijl je de lekkerste creaties maakt. Alleen taartjes en cakejes versieren is misschien een beetje saai. Het roddelen tijdens deze real life game maakt dit tot een memorabele dag en zal voor veel meiden een eye opener zijn.

Groep meisjes met een schort op tijdens hun vriendinnendag
Vriendinnendag: Heel ons Dorp bakt!

Aan het begin van jullie vriendinnendag worden de rollen verdeeld. In de voorbereidende workshop gaan jullie oefenen om in je rol te komen als postbode, wethouder of bijvoorbeeld de snackbarhouder. Nu krijgen jullie ook door wat de verhoudingen tussen de personages zijn. Vervolgens gaan jullie lekker aan de slag met cakes en taarten, maar… houd je oren en ogen open, want het ongegeneerde geroddel is ook begonnen! Natuurlijk mag je tijdens en na de show lekker smikkelen van alle creaties 😉

Prijs: vanaf € 45,- p.p.
Waar: waar jij wil! Ovens zijn niet nodig. Denk er wel aan dat iedereen wat werkruimte nodig heeft.
Bekijk: Vriendinnendag Heel ons Dorp bakt!

Vriendinnendag tip 3: Gezonde kookworkshop

Voor alle vrouwen die deze zomer zo hun best hebben gedaan om die rolletjes eraf te krijgen is ‘Heel ons Dorp bakt!’ misschien niet zo verstandig. Hartstikke lekker al die cakejes en taartjes, maar oeh lala die calorieën! Voor de vriendinnengroepen die op de gezonde tour zijn: maak er een gezonde Vriendinnendag van en boek een kookworkshop Kook je Fit bij Sportkeuken.

Meiden samen aan het koken
Vriendinnendag: kookworkshop bij Sportkeuken.com

Eigenaresse Janneke Pieterson kookt al jarenlang voor professionele sporters en geeft daarnaast voedingsadvies aan iedereen die bezig wil zijn met een gezonde leefstijl. Tijdens deze workshop gaan jullie aan de slag in de sfeervolle kookstudio in Bunnik (vlakbij Utrecht). Met de relaxte (niets moet, alles mag) instructies van Janneke maken jullie samen een gezonde maaltijd die laag is in calorieën, maar vooral ook (heel) erg lekker. Na afloop gaan jullie natuurlijk alles lekker opeten, zonder schuldgevoelens 😉

Prijs: € 45,- p.p.
Waar: Sportkeuken.com, Bunnik
Bekijk: Vriendinnendag Kookworkshop

Vriendinnendag tip 4: Escapebox

Geen zin om stad en land af te reizen, maar wel in een originele Vriendinnendag? Bestel dan een Escapebox en laat hem bezorgen waar jij wil: in de sportkantine, thuis of in jullie vaste lunchtentje. Lekkere hapjes op tafel, drankje erbij, nog even giebelen en geiten, maar dan…komen de handboeien tevoorschijn.

Vrouwen bekijken tijdens Vriendinnendag samen de puzzels uit de Escapebox
Vriendinnendag: Escapebox

Iedereen wordt met 1 hand vastgeketend aan de box en de timer wordt ingesteld op 60 minuten. Vanaf dat moment is het 1 uur lang spanning, focus en vooral heel veel adrenaline! De eerste uitdaging is om de kist open te krijgen, maar daarna moeten er raadsels en puzzels opgelost worden. De oplossingen leveren codes op waarmee je sloten kunt openmaken. Waarschijnlijk kunnen jullie heel goed andere kledingmaatjes voor elkaar halen als de ander in het kleedhokje staat, maar…kunnen jullie ook op een andere manier samenwerken? En nog belangrijker, gaan jullie jezelf verlossen van die kist?!

Prijs: vanaf € 24,20 p.p.
Waar: waar jij wil!
Bekijk: Vriendinnendag Escapebox

Vriendinnendag tip 5: Geef 1 miljoen euro uit!

Denk jij dat je goed bent in geld uitgeven? Laat dat dan maar eens zien! Tijdens het spel De Erfenis komen jij en je vriendinnen bij elkaar in een gezellig cafeetje in de stad (naar keuze). Een notaris doet de mededeling dat jullie de erfgenamen zijn van de welgestelde meneer Hendrikus van Barneveld.

Vrouw met heel veel geldbiljetten in de handen
Vriendinnendag: De Erfenis

Maar…alleen de erfgenamen die het talent hebben om zo snel mogelijk 1 miljoen euro uit te geven, erven het immense bedrag van 750 miljoen euro. Jullie gaan in groepjes de stad in met een spel-telefoon op zak. Onderweg krijgen jullie opdrachten en vragen over de stad. Door de opdrachten goed uit te voeren kunnen jullie het geld uitgeven. Na afloop komen jullie weer bij elkaar en wordt het winnende team bekendgemaakt. Vooral de slideshow met jullie opdrachtfoto’s is deze Vriendinnendag meer dan waard 😉

Prijs: vanaf € 29,55 p.p.
Waar: in 50+ steden
Bekijk: Vriendinnendag De Erfenis