Terug naar het begin

Historie

Korte historische ontwikkeling van Sport Unique

Sport Unique is ontstaan door een uit de hand gelopen hobby van een vriendenclub van een aantal leraren lichamelijke opvoeding. Zij waren van mening dat het aanbod van actieve vakanties toen niet voldoende was en hadden het idee dat zij het beter konden. Daarom werd in 1990 door Rob Geurts Sport Unique opgericht.

Sport Unique is begonnen met het organiseren van actieve vakanties in de Dordogne in Frankrijk. Men kon hier onder andere de volgende sporten beoefenen: kajakken, ATB fietsen en klimmen/abseilen. Het bleek een gat in de markt want de vraag groeide. Ook kwam er vraag naar actieve weken in de Ardennen en ook hier heeft Sport Unique op in gespeeld. Beide programma's worden nog steeds aangeboden.

Na een aantal jaar werd de vraag naar buitensportactiviteiten minder en de vraag naar nieuwe activiteiten groter. Daarom is Sport Unique zich de laatste vijf jaar meer gaan richten op actieve personeelsdagen in Nederland. Een aantal van dit soort activiteiten zijn echter ook in het buitenland mogelijk. Zo zijn de activiteiten "The Hunt for Mister Unique" en "de SMS-tocht" ontstaan. Beiden werken met mobiele telefoons. Dit alles onder het motto: "Ontdek dat een stad leren kennen ook spannend kan zijn"

Nog niet zo lang geleden is het stadsprogramma uitgebreid, met "City Experience", deze activiteit wordt uitgevoerd met een MMS mobiele telefoon (foto's maken met de telefoon). De nieuwste programma's zijn, "De steptocht", "De fietstocht" ,"Tapas door Utrecht"en als laatste de GPS tocht.

Per februari 2005 is Sport Unique gestart met een nieuwe vestiging in Arnhem onder de naam Stad Unique. Naast de "oude" Sport Unique activiteiten zullen er ook juist veel andere, culturele, stadsactiviteiten worden aangeboden.

Met al deze programma's speelt Sport Unique in op de nieuwste ontwikkelingen in het dagelijkse leven; "het veelvuldig gebruik van de mobiele telefoon en het stadsleven". Met deze programma's kan men de stad op een speelse en actieve manier leren kennen.

Per januari 2006: voor al uw reserveringen, offertes en informatie aanvragen van Sport Unique èn Stad Unique programma’s kunt u terecht bij de nieuwe reserveringsafdeling in Arnhem.Sport Unique in Utrecht blijft uiteraard nog steeds uw vertrouwde partner bij de uitvoering en coördinatie van de programma’s. De administratieve afhandeling van de reserveringen wordt vanaf 2006 in Arnhem verwerkt. Op deze manier verwachten we u nog beter van dienst te kunnen zijn, zowel in de uitvoering van de activiteiten als ook het traject voorafgaand aan uw programma.

Per april 2007: ook in Amsterdam wordt een kantoor geopend. Vanaf hier worden alle activiteiten rond en in Amsterdam voorbereid. Klantcontacten blijven via het kantoor in Arnhem lopen.

Per oktober 2010: Stad Unique verhuisd binnen Arnhem naar een groter pand om alle aanvragen aan te kunnen.

Per maart 2011: Om de activiteiten in het Zuid-Westen van het land nog beter te kunnen aansturen wordt er een vestiging in Dordrecht geopend.