Terug naar het begin

Over ons

KlantwaarderingKlantwaardering (9/10) waardering
In alle stedenIn alle steden te spelen
Persoonlijke begeleidingPersoonlijke begeleiding
VragenVragen? Bel ons: 085 - 4879920

Stad Unique staat voor:

Kwaliteit
Wij zijn vanaf 1990 actief in de evenementenbranche en met deze jarenlange ervaring zijn we heel goed in staat om onze activiteiten op een hoog niveau te behouden. Goed opgeleide mensen ontwikkelen de programma’s en enthousiaste, goed voorbereide instructeurs begeleiden jou en je team onderweg.

Creatief
Wij zijn constant bezig met de ontwikkeling van nieuwe activiteiten. We luisteren goed naar de behoeften, maar spelen ook graag in op actualiteit en maken gebruik van (technische) ontwikkelingen. De programma’s Beat the Bitcoin en Escape the City zijn hier een goed voorbeeld van.

Staddoor
Wij willen onze klanten de ervaring geven om een historische binnenstad op een spannende manier te leren kennen. Een stadswandeling is leuk, maar een interactieve wandeling met grappige vragen, opdrachten en selfies is natuurlijk veel leuker!

Outdoor
Wij zijn niet alleen in Nederlandse, Belgische en Duitse steden te vinden. Ook op diverse locaties die omringt zijn door het mooiste van de natuur! Kijk maar eens naar de GPS ontdekkingstocht in het Openluchtmuseum en de Zoo Experience in diverse dierentuinen.

Actief
Onze programma’s zijn actief in de zin van dat er wel iets voor gedaan moet worden. Dit geeft het samenwerkingsaspect net dat beetje meer waar men het een maand later nog over heeft. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen, niemand hoeft buiten spel te staan bij ons. Geschikt voor jong en oud!

 

Wij bieden:

- Activiteiten in bijna alle (grote) steden in Nederland. 
- Groepsactiviteiten in Nederlandse dierentuinen en het Openluchtmuseum. 
- Activiteiten met instructeur op locatie of instructeur op afstand.
- Escapebox op eigen locatie.
- Werken aan teambuilding en communicatie.
- Op een informele manier met elkaar samen zijn en ontzettend veel lol hebben!

 

Historie:

1990
Het bedrijf is ontstaan door een uit de hand gelopen hobby van een aantal docenten lichamelijke opvoeding. De docenten vinden het aanbod van actieve vakanties onvoldoende en zijn ervan overtuigd dat ze het beter kunnen. Daarom richt Rob Geurts in 1990 Sport Unique op. Sport Unique is begonnen met het organiseren van actieve vakanties in de Dordogne, Frankrijk. Er wordt met groepen gekajakt, gefietst en geklommen. Het blijkt een gat in de markt! Er is ook veel vraag naar actieve weken in de Ardennen en hier speelt Sport Unique mooi op in.

2000
Na een aantal jaar wordt de vraag naar buitensportactiviteiten minder en de vraag naar nieuwe activiteiten groter. Sport Unique richt zich vanaf nu ook op actieve personeelsdagen in Nederland. Een aantal van dit soort activiteiten zijn ook in het buitenland mogelijk.

2005
In februari 2005 opent Sport Unique een nieuwe vestiging in Arnhem, maar nu onder de naam Stad Unique. Naast de "oude" Sport Unique activiteiten worden er nu ook veel andere, culturele, stadsactiviteiten aangeboden. Met de nieuwe activiteiten speelt Stad Unique in op het veelvuldig gebruik van de mobiele telefoon en het stadsleven. Hiermee kan men de stad op een speelse en actieve manier leren kennen.

2007
Ook in Amsterdam wordt er een kantoor geopend. Vanaf hier worden alle activiteiten rond en in Amsterdam voorbereid. 

2010
Stad Unique verhuist binnen Arnhem naar een groter pand om alle aanvragen aan te kunnen.

2011:
Om de activiteiten in het Zuid-Westen van het land nog beter te kunnen aansturen wordt er een vestiging in Dordrecht geopend.

2012:
We sluiten onze 2 kleine kantoortjes in Amsterdam en Dordrecht en openen 2 grote vestigingen in Arnhm en Utrecht, we verdelen het land in twee regio's, Oost en West.

2013:
We breiden uit naar Duitsland (Nord Rhein Westfalen). Daarom sluiten we ons kantoor in Utrecht, omdat Arnhem nu centraler ligt.

2015:
Toch weer terug naar Utrecht. We starten nu ook in Belgie en in Duitsland gaan we alleen nog verder met onze City Games. Deze worden door in Nederland wonende Duitse instructeurs aangestuurd. Utrecht ligt nu centraler dan Arnhem.

2017:
Ons eigen kantoor wordt in Bunnik gebouwd. In september is het klaar en betrekken we dit pand naast het station.